When a new structure of the Church needs to be constructed for a large family, the situation often is unusual and might cause you to reconsider before undertaking such a project.

When faced with the challenge of renovating the Recreation Pavilion located in Las Vegas, Nevada, architectural design studio “First Take Interior Design” used a busy amount of time trying to ensure the project would never become complicated.

They wanted the renovation to preserve the character of the existing building while giving the clients a comfortable space to work and entertain.

This involved sketching out the design and creating a concept that worked within all the requirements of the site while also making sure the renovation was a continuation of the existing building.

Besides the reuse of existing spaces, the team was also able to simplify the work, eliminating many of the unnecessary elements from the design.

Because the site was quite small, the team also kept the original footprint of the Recreation Pavilion on the south which, along with the newly incorporated office space, became the centre of the new area.

The roof of the Pavilion is raised 1.5 meters above the ground which allows it to accommodate a large, 45 foot long, glass-walled garden. In order to highlight this change of look and to allow the plantings to be admired from the office, the work was already wrapped and stored behind glass walls.

Now it’s time for the renovation to take place and to give it a new look as well as a new name: the Green Box House. One of the requirements of the future residents is to open the external space completely to the outer space and to allow natural light to enter throughout the entire site.

This was also the request of the couple that bought this place back in 2009. Their only request was for the kitchen to be completely open and to have a direct connection with the garden.

The new design is a linear 158 square meter area and has longitudinal and lateral views, a 15 meter exterior and a 10 meter interior. In addition to these, the site also offers a swimming pool, a roof terrace and a landscaped area.

The central area is a space where the owners can garden and meditate. It has a wooden pergola with a skylight in the center and a custom storage unit that encloses a seating niche framed by wall-mounted cameras.

The private areas are located on the upper level. Here there’s a small bathroom, two bedrooms with a bathroom and a living room, a powder room, a kitchenette, a sleeping area, dressing room and a SAP Office.

The most beautiful view comes from the bathroom which is framed by sliding glass doors that hide an impressive ceramic mosaic upon them. This is probably the most eye-catching space in the house, its decorative design focusing on contrast rather than contrast.

Although the interior spaces are split between these two areas, the elevation is not overwhelming. In fact, the small increase in ceiling height allows each room to have a view of the garden and the swimming pool area.

This unusual design is actually a response to the clients’ desire for a house that could potentially become two independent homes. One could stay in the house and the other could join into a hotel.

The architects used multiple strategies to make the project possible. They arranged the spaces in a way that allows the owners and their guests to enjoy the outdoors from any given space.

They built exterior storage walls that conceal a part of the house and interior partitions designed to make spaces feel warm and welcoming. The team didn’t want the house to seem too small and couldn’t envisage it as being better than a tiny residence.

They managed to create a strong bond between the house and its inhabitant, making the transition between the interior and exterior spaces smooth and seamless. The house has a living area on the ground floor, with a sleeping area upstairs and bathrooms, storage and other features implemented in the vertical structure.

There’s a garage on the first floor and a covered parking space in the basement. All the spaces are positioned on the north side of the house. The architects had their work cut out for them in order to reveal the views.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *